Jokaisella on oma käsityksensä herkuista. Moni pitää herkkupäivän säännöllisesti, moni on herkutellut liikaa tai liian vähän, joku ei koskekaan herkkuihin. Herkuista puhutaan yleisesti, mutta se, mitä herkku jokaiselle ihmiselle tarkoittaa, vaihtelee kovasti.

Ihmiset herkuttelevat monesta syystä. Joku syö herkkuja silloin tällöin nautinnon vuoksi ja toisella saattaa olla kyse tunnesyömisestä. Tunnesyömisellä tarkoitetaan herkkujen syömistä epämiellyttävien tunteiden tukahduttamiseksi ja se saattaa johtaa kehon ylipainoon. Onkin hyvä pitää herkut erityisenä asiana, nauttia niitä silloin tällöin ja välillä vaikkapa virtuaalimaailmassa. Kasinopelit tarjoavatkin erinomaista viihdettä tavalliseen tekemiseen!

Klassikkopelit

Herkkuja on ollut niin kauan kuin ihmisiäkin, joten on vain luonnollista, että herkut ovat olleet teemana myös videopeleissä niiden alkuajoista asti. Ajatellaanpa vaikka sellaisia klassikkoja kuten Candy Jewels, jossa täytyy saada herkulliset karkkijalokivet kolmen riveihin tai Gumballs, jossa ammutaan erivärisiä purkkapalloja kanuunasta rykelmiin katon laskeutuessa koko ajan alaspäin. Jawbreakersit ovat kovia karkkeja, joita rouskuttelemalla saa helposti leukansa kipeiksi. Jawbreakers-pelissä ammutaan erivärisiä kovia karkkeja kolmen rykelmiin liikkuvaan karkkinauhaan. 

Herkkuja on yhtä erilaisia kuin syöjiäkin

Jollekin herkut tarkoittavat jäätelöä, suklaata ja karkkeja, jollekin toiselle taas sipsejä tai graavia lohta ruislevän päällä. Myös herkkujen inspiroimissa peleissä on tämä otettu huomioon, joten myös suolaisen ystävälle löytyy herkullisia pelejä.

Itämainen ruokaa rakastaa moni ja se on teemana myös monessa kolikkopelissä. Ravintolassa on chef eli pääkokki merkittävässä asemassa, sillä jos hänellä ei ole tajua herkullisesta ruuasta, ei sitä ole kenelläkään. Niin myös Realtime Gamingin Wok & Roll-nimisessä pelissä on chef tärkeässä roolissa, ja sen kiekoilla pyörivät herkulliset salaatit, keitot, liha- ja kalaruuat. Slotti on progressiivinen, joten silmänruuan lisäksi se saattaa tarjota iloisen yllätyksen jättipotin muodossa.

Maanläheisempi slotti on Playtechin What’s Cooking, jonka kiekoilla pyörivät sipulit, kinkut, tomaatit ja kananmunat. Siinä on myös Dollar Ball-ominaisuus, joka voi tuoda pelaajalle progressiivisen jättipotin.

Myös pelitalo Microgaming osallistuu itämaiset herkut-teemaan Win Sum Dim Sum-slotillaan. Dim Sum ei ole kuitenkaan ainut herkku, mitä on tarjolla, sillä tässä kiinalaisessa saa nauttia myös laajenevista wildeista ja teekannu-scattereista.

Karkit ja herkut kiekoilla

Sokerisia herkkuja tarjoillaan myös useassa videoslottipeleissä. So Much Candy-pelissä vilistävät, slotin nimen mukaisesti, hedelmäkarkit, purkkapallot ja kovat karkit. Myös SugarPop!-peli on täynnä värikkäitä ja mehukkaita hedelmäkaramelleja.

Teddy Bear’s Picnic on 3D-videoslotti, jonka kiekoilla pyörivät suloiset nallet, hunajakenno-wild, teekupit ja piknikkorit. Ekstra hauskaksi pelin tekee yllättäen pelin alareunasta putkahtava nalle, joka sinkauttaa hunajakennon johonkin kohtaan kiekkoja ja nauraa makeasti päälle. Tämä saattaa myös tuoda yllättäen isojakin voittoja.

Myös joulu inspiroi herkkuaiheisia pelejä. Gingerbread Joy on hyvä esimerkki tietyn sesongin slotista, jota on mukava pelata, kun reaalimaailmassakin nautiskellaan piparkakuista, joulunameista ja muista herkuista.